Der er ikke tilknyttet et aktivitetscenter til plejecentret, så det er plejepersonalet i samarbejde med “Hesselager Plejecenters Venner” der forestår alle aktiviteter. Plejecentret har egen handicapbus, der benyttes ca. en gang om ugen til små køreture rundt i nærområdet året rundt. Den bruges også til udflugter længere væk, vi tager gerne til Egeskov, i Zoo, til Rosengårdscentret ved juletid og andre småudflugter på Fyn i løbet af året. Her er altid deltagelse af mindst to personalemedlemmer samt hjælpere fra “Hesselager Plejecenters Venner”, så alle deltagende beboere har en fast hjælper på sådanne ture. Bussen benyttes også i vid udstrækning til kørsel til lægebesøg og ambulante kontroller. Vi har de seneste tre år arrangeret fælles udflugter for alle beboere og personale bl.a to år med skibet Helge A/S i det sydfynske farvand hvor pårørende også var inviteret med, i 2013 en tur til Knuthenborg Safaripark og i 2014 en tur til Den Blå Planet. Da har vi lejedt en stor bus vi alle kunne være i incl. kørestolsbrugere. Det er ture, som såvel beboere som personale værdsætter højt.

I vinterhalvåret synges der gerne en formiddag om ugen ligsom der er en eller anden form for fysisk udfoldelse en anden formiddag om ugen.

“Hesselager plejecenters venner” arrangerer en gang om måneden en sangeftermiddag, hvor der kommer en og spiller klaver, og vi synger sange fra Senior Sangbogen.

Der er Gudstjeneste efter aftale. Det kommer an på hvad beboerne ønsker.

Om torsdagene er der ældregymnastik for omegnens pensionister samt beboere kl. 10.00. Beboerne deltager gratis.

Den sidste fredag i måneden er der fredagsbar om eftermiddagen, hvor der spilles keglespil, kort, forskellige former for boldspil eller måske banko. Der serveres et glas vin, en øl eller sodavand, alt efter hvad ønske man må have.

Der er TV’et i fællesstuen og i spisestuen og der følges med i sport og ses mange gamle film.

I sommerhalvåret bruger vi meget udendørs aktiviteter f.eks at grille, spise eller drikke kaffen på terrassen eller i vores store dejlige drivhus.

 

Der afholdes to faste fester om året, en forårsfest, som plejecentret arrangerer, og en høstfest som “Hesselager plejecenters venner” arrangerer. Her inviteres pårørende til at deltage og der er altid en eller anden form for underholdning.

Højtiderne makeres altid på stedet. Vi har bl.a en julekalender fælles for alle beboere og hele personalet, man bidrager alle med en lille pakke, så alle får i løbet af december mulighed for at trække en af de indleverede pakke.